Foren

ZUR TESLA-COMMUNITY
REGISTRIERENEinloggen

Tire sensor warning

I have had my Model S 85 for approximately one month. About 3 times the tire sensor light came on for about 20 minutes or so. Tire pressure has always been fine. Thoughts? Is this common? Worth addressing? Thx.

I had mine come on yesterday for the first time after 6 weeks of ownership.

I checked the tire pressure immediately and everything was fine. Will have to keep an eye on it.

It might be a faulty sensor - you should call service if it happened three times already.

Cold weather can sometimes trip the tire pressure monitor. This is common in all cars.

Remember to be clear. Are you describing the "check tire pressure system" warning or an over or under pressure warning? The first one is a known issue occurring with some frequency and needs the service center AFAIK.

I have this happen a few times and I also picked up my car a month ago. The tire pressure is fine, but I am going to take my car in to get checked.

It happened to me during the first 2 weeks of ownership. I re-booted the system (under v4.2 at the time) and it never came back.

Did any of you experience after charging at a super charger? - I have had it happen each time I have used the super charger in Gilroy

Just picked up my car today, and had to take it back after the warning came back 10 miles into my ride home. Returned to the service center and service manager said that they are seeing some issues and Tesla is waiting on new antennas for the TPMS. He says the new antenna should address the issue.

carefree;
if you were on the road, did you make allowance for rolling-heating, and air temperature? The recommended pressure applies only to cold parked cars, not those in use. A computer app might be able to compensate, but ...

Brian, my tire pressure has always been the same - 42PSi when cold (21 wheels). I can't explain what happened yesterday. I will wait until it happens again. Might have been just a fluke.

Isn't 44 the recommended level for some?

The little label in the door says 42.

Tire Pressure Monitor systems are a joke anyways... You should be checking tire pressure on a pretty regular basis anyway IMO.

I picked my car up from the factory. It handled poorly. After a few days, I checked the tires. Both left tires were at 50 psi cold, and both right tires were at 45 psi. NO TPS warnings. I let the air out to go 45 on all four 19" tires.

Three times since, I've had the TPS issue a "service tire pressure system" warning despite all at 45 psi. I don't care for TPS. It's a legally required idiot-proofing system...which didn't even help me when my pressures were off - it was old fashioned human detection.

Photo:
https://plus.google.com/photos/107761297884639198094/albums/587131443873...

I won't bother taking a service visit for this, but I'll ask them to look at it when I'm in for some other reason.

I've been having the same issue with the service tire pressure system message coming on for like 5 to 15 min at random times during the day. Tire pressures were fine on all 4 tires.

I called the service department at Fremont and the guy answering the phone seemed to think it was related to the firmware and told me even if it was "serviced" the problem would persist until the firmware was updated. As far as I can tell, I've only been having the problem since 4.4 update.

If it is an antenna issue like the other service manager said, I hope they can make a list or something of people with the problem and email them when the fix is available.

I've had the same problem from the time I picked my car up at the factory on 2/2/13. Sometime during the day, everyday, the warning comes on. It's probably not wise, but I just ignore it. I've bought a tire guage and have checked a couple of times. Everything's fine. But it's become the boy who cried wolf.

@cloroxbb | APRIL 26, 2013: Tire Pressure Monitor systems are a joke anyways... You should be checking tire pressure on a pretty regular basis anyway IMO.

When they are just idiot lights (as in the Model S), they can be a "joke". But when properly implemented, such as in most European luxury cars, where they display the actual pressure, they are extremely useful, since you don't have to actually go out and check the tire pressure yourself.

Alex, I agree. My Touareg TDi has such a tire pressure monitoring system. Not only does it tell you the exact tire pressure in each tire it will also tell you which one is low on air - not just a generic tire warning light. It's amazing they implemented such a dumbed (sp?) down system.

Carefree;
You got it. It's a puzzle.

Picked up my red MS 85 about 5 days ago... The same warning popped up during the drive home, but disappeared after 15 or so minutes. Also, everyday since. Finally caved in and called the service center in MD yesterday. Technician seemed to think it could be a faulty tire sensor and asked me to bring the car in next week to research. Responses to this thread seem to suggest otherwise (firmware, antenna, etc). Not so sure I want to waste the time for a cursory review of a problem they can't immediately fix. Will try the reboot and see if it cures the problem... Otherwise will keep all updated as to the findings if I do take it in.
BTW, car is awwwwesome!!!

I was told several months ago by ownership that the TPMS on the MS is capable of displaying individual tire pressures. I'm sure it's not at the top of their software update queue.

We popped a tire in our first week of owning our MS 85. Tire sensor worked properly when tire was low. Replaced the tire and then the low tire pressure warning kept coming on. Tires were fine. Service found a faulty sensor and fixed. Haven't had the issue since.

Have had my car for 5 weeks now (85Kw, Tech Pkg, Napa Leather). Sensor came on within the first day. I checked all the tires and each one had different pressures (anywhere from 30 to 45 psi). I set them all at 42, but the warning light stayed on. Did a reboot, but that didn't help. Called the service number and they told me that the warning light tends to stay on for 10-15 miles after it initially comes on. Mine stayed on for the rest of the week, so I brought it into the Service Center and they re-calibrated the sensors, and I haven't had a problem since. 4.3 and 4.4 updates loaded fine and no additional issues with the TPS warning lights.
Love the car, always looking for excuses to go for a ride!!

Maybe the tire sensor is coming on because the driver is too pumped!

;)

This is a known problem. I had it - was fixed during a regular servce visit. I don't know what they did but it no longer occurs.

There's a reception issue with the TPMS sending information to an antenna in the back? of the car for processing. It's being addressed as a TSB when the car is brought to the service center.

I think they're in the side mirrors.


X Deutschland Site Besuchen